Echtscheiding

Er is veel te regelen bij een scheiding, zeker als er kinderen zijn. Voor kinderen is het opstellen van een ouderschapsplan verplicht voor alle ouders, samenwonend of getrouwd.

Financiële vragen zijn er ook.  Hoe zit het met alimentatie en het vermogen? Het maakt verschil of u een gemeenschap van goederen heeft of dat u gehuwd bent onder huwelijkse voorwaarden, of er een samenlevingscontract is of juist niet. Hoe moet het verder met de onderneming na echtscheiding? Wat moet er afgerekend worden als een partner een eenmanszaak heeft? Het zijn allemaal vragen waar u opeens mee te maken hebt. Stap voor stap begeleid ik u in dit proces.

Welke begeleiding hebt u nodig?

U krijgt van mij ondersteuning in het proces van uit elkaar gaan. Dat kan op verschillende manieren:

  • zoekt u  een eigen advocaat die uw belangen behartigt?
  • kiest u samen voor scheidingsmediation?
  • vraagt u een second opinion bij scheiding?
  • wenst u coaching bij scheiding?

Eigen advocaat in echtscheidingsprocedure

Lees meer over een eigen advocaat bij scheiding: Stappenplan echtscheiding met eigen advocaat

Scheidingsmediation

Is mediation een optie voor U? Wilt u meer weten over de voordelen van scheidingsmediation? Lees: Scheidingsmediaton
Kiest u samen voor mediation? Maak dan gebruik van de vaste tarieven! Zie: Tarieven

Second opinion bij scheiden

Ook een second opinion is mogelijk. Dit is een goede optie als u elders in mediation bent. Laat het concept-convenant controleren! Zo voorkomt u onaangename verrassingen.
Bel of mail voor een afspraak: 030-207 70 70 of mail.

Coaching bij scheiding

Een eerste gesprek bij scheiding, zodat u weet wat u te wachten staat? Praktische informatie over uw rechten en plichten bij scheiding? Voor zo’n eerste gesprek kunt u bij mij terecht. Ik reken daarvoor een vast tarief van € 250 te verhogen met 21% BTW.
Een andere mogelijkheid is advisering op de achtergrond bij mediation. Samen met u bereid ik het volgende mediationgesprek voor. We bespreken het concept ouderschapsplan en het concept convenant. Wat kunt u wel of niet regelen? Wat is de beste tactiek? Hiervoor reken ik een uurtarief van € 196 per uur, te verhogen met 21% BTW.
Bel of mail voor een afspraak: 030-207 70 70 of mail.