Tarieven

Vaste tarieven scheidingsmediation:

Voor mediation bij (echt-)scheiding of beëindiging samenwoning gelden bij mij vaste tarieven. Voor de verschillende werkzaamheden gelden vaste prijzen, zodat u weet waar u aan toe bent. Ook voor de gesprekken geldt een vast tarief. Het aantal gesprekken kan variëren. Daarmee hebt u ook zelf in de hand wat de kosten voor de mediation uiteindelijk zijn. Hieronder vindt u het overzicht van deze kosten.

Tarieven:

Kennismakingsgesprek scheidingsmediation gratis
Mediationbespreking met verslaglegging € 200
Berekening kinderalimentatie € 75
Berekening partneralimentatie € 100
Opstellen overeenkomst (convenant) € 375
Opstellen ouderschapsplan € 45
Aanvraag echtscheiding rechtbank en bijbehorende afwikkeling € 100

De hierboven genoemde kosten zijn per persoon en per berekening en exclusief BTW.
Het BTW tarief is 21%.

Bijkomende kosten scheidingsmediation

Het griffierecht voor de procedure bij de rechtbank breng ik apart in rekening (€ 152 per persoon, tarief 2020). Dit geldt ook voor de  kosten van uittreksels die nodig zijn voor het voeren van een procedure (ongeveer € 20,- per persoon). Andere bijkomende kosten kunnen bij voorbeeld zijn  het overleg met een accountant. Voor deze extra werkzaamheden reken ik een uurtarief van € 196 (exclusief BTW). Een overleg met zo’n deskundige vindt uiteraard plaats nadat met u is afgestemd.

De vaste prijzen voor scheidingsmediation gelden niet als één of beide partners gebruik maakt van gefinancierde rechtshulp. Informatie over gefinancierde rechtshulp bij scheiding vindt u hier.

Second opinion mediation

Wilt u met een eigen advocaat het conceptconvenant bespreken?
Of wilt u het ouderschapsplan laten toetsen door een familierechtspecialist?
Voor zo’n second opinion kunt u bij mij terecht. Ik bestudeer de concepten en bespreek deze vervolgens met u. De kosten hiervan bedragen € 250,- exclusief BTW.

Coaching in mediation

Ook coaching op de achtergrond van een mediation is mogelijk. Ik begeleid u terwijl u in mediation bent over de gevolgen van de scheiding. Op deze manier bereidt u zich goed voor op het volgende mediationgesprek. Ook de conceptstukken neem ik met u door. Ik wijs u daarbij op de aanpassingen die mogelijk zijn en ik bespreek de opstelling die u in het volgende gesprek kunt kiezen. De kosten hiervan bedragen € 196,- per uur exclusief BTW.

Misschien ga ik scheiden: wat staat mij te wachten?

Wilt u een adviesgesprek om een beeld te krijgen van mogelijkheden en te verwachten knelpunten? Vraag om een adviesgesprek. Zo’n gesprek is verhelderend in de beginfase van het (echt)scheidingsproces. U krijgt in het gesprek een overzicht van wat u te wachten staat en hoe u zich kunt voorbereiden. Er is ruim de gelegenheid om vragen te stellen. De kosten voor dit adviesgesprek zijn € 250,- exclusief BTW.

Bel of mail voor het maken van een afspraak:  030 – 207 70 70 of mail